ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ
ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Την τελευταία φορά που τα δημοτικά σφαγεία της Κορίνθου ήρθαν στην επικαιρότητα ήταν στις αρχές της πρώτης θητείας της δημοτικής αρχής του Αλέξανδρου Πνευματικού. Τότε, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Τζαναβάρας είχε χρησιμοποιήσει τον χώρο για να πετάξει σκουπίδια μια και η χωματερή του Πεδίου Βολής είχε κλείσει. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια και κανείς δεν τόλμησε να ξανακάνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, κανείς δεν επιχείρησε να αποκαταστήσει τον χώρο ο οποίος -όχι τυχαία- θεωρείται ως ένα φιλέτο για τον Δήμο Κορινθίων, αφού βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία δίπλα στην θάλασσα. Η αυτοψία που έκανε η κάμερα του Ηλέκτρα με την Έλενα Λαμπρινάκου και τον Νίκο Αθηναίο επιβεβαιώνει την εικόνα εγκατάλειψης.

Έστω και με καθυστέρηση σχεδόν δέκα χρόνων ο Δήμος Κορινθίων αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και να εκμεταλλευτεί τον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος προορίζεται να εκμισθωθεί με σκοπό την τουριστική χρήση. Αυτό σημαίνει κάποιας μορφής ξενοδοχείο, χώρους συνάθροισης κοινού, εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, τουριστικά καταλύματα και γενικότερα διάφορες τουριστικές χρήσεις. Οι συμμετέχοντες στην δημοπρασία θα πρέπει να καταθέσουν φάκελο πρότασής τους για την αξιοποίηση και χρήση του ακινήτου, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του Δήμου για τουριστική χρήση.

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται για είκοσι πέντε (25) χρόνια, από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με κατώτατο όριο προσφοράς το ποσόν των τετρακοσίων ευρώ για κάθε μήνα.

Να σημειωθεί πως η δημοπρασία θα γίνει στις 19 Μαρτίου και είναι επανάληψη της αρχικής δημοπρασίας που αναβλήθηκε στις 2 Μαρτίου.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.