Στα όριά της βρίσκεται η ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου με 13 στις 13 κλίνες να είναι κατειλημμένες και ήδη να αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπεύθυνη της ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ Φωτεινή Φλίγκου.

Ακόμη και οι επιλογές για προώθηση περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία είναι περιορισμένες, δεδομένων των προγραμματισμένων αποστειρώσεων που γίνονται σε περιφερειακές ΜΕΘ. Το πρόβλημα αν δεν επιλυθεί ενδεχομένως να προκαλέσει αναβολές σε προγραμματισμένα χειρουργεία, όπως συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι ορατές από τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά ακόμη και πολίτες που έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής μπορούν να καταλάβουν το γιγαντιαίο πρόβλημα.

Με απόφαση του υπουργείου υγείας από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα έπρεπε να λειτουργούσαν 6 κλίνες και οι υπόλοιπες να ξεκινήσουν αποστείρωση και στο Ρίο, κάτι που προς το παρόν δεν είναι εφικτό, αφού είναι όλες κατειλημμένες.

Τα νοσοκομεία του Αγ. Ανδρέα και του Πύργου κάνουν επίσης αποστειρώσεις κλινών ΜΕΘ και ειδικά του Πύργου αδυνατεί να δεχτεί άλλα περιστατικά κάτι που καθιστά αδύνατη ακόμη και την εναλλακτική της προώθησης εκεί επειγόντων περιστατικών. Τη συμφόρηση στο ΠΓΝΠ εμφανίζεται να αναγνωρίζει και η 6η υγειονομική περιφέρεια. Σε πρώτη φάση το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με κάποιες διακομιδές σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα ενώ επιχειρείται επίλυση του προβλήματος κεντρικά και περιφερειακά.

Όλα δείχνουν πως χρειάζεται πολύ δουλειά σε κεντρικό επίπεδο ώστε να λειτουργήσει επαρκώς και η ΜΕΘ του Ρίου ενώ κρίνεται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού.

Πηγή: thebest.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.