Η Δυτική Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη Περιφέρεια στην 34η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, με πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpο, με στόχο να αναδειχθούν τα τουριστικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης περιοχής, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Πάτρα.

“Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο βήμα με κατεύθυνση την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας” σημείωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο τουριστικό πεδίο στην Δυτική Ελλάδα, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αναβαθμισμένη συμμετοχή της στην Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9-11 Νοεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έχει τη δυνατότητα ως τιμώμενη Περιφέρεια να έρθει σε επαφή στο πλαίσιο της Philoxenia με hosted buyers και tour-operators, προκειμένου να διευρύνει τους τουριστικούς «ορίζοντες» της σε διεθνές επίπεδο και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της.

«Η Ελλάδα είναι παγκόσμια τουριστική δύναμη και η Philoxenia είναι το σημαντικότερο εκθεσιακό τουριστικό brand name, μέσω του οποίου η Δυτική Ελλάδα μπορεί να προσεγγίσει αγορές όπως των Βαλκανίων, της Ν.Α. Ευρώπης, αλλά και της υπόλοιπης χώρας» τόνισε ο κ. Τζήκας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, επισήμανε ότι στη Δυτική Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους η Περιφέρεια, η Ολυμπία Οδός, η Γέφυρα ΑΕ και η Ιονία Οδός, προκειμένου να ενδυναμωθεί και να προωθηθεί το τουριστικό αποτύπωμα της περιοχής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο κ. Καρπέτας τόνισε πως για την ανάπτυξη του τουρισμού η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει εργαλεία μάρκετινγκ και επικοινωνίας, συμμετέχει σε τουριστικές εκθέσεις, λειτουργεί καινούργια γραφεία τουριστικής πληροφόρησης στο λιμάνι της Πάτρας και στο αεροδρόμιο του Αράξου, προγραμματίζει να υλοποιήσει ανάλογα γραφεία στα λιμάνια της Κυλλήνης και του Κατάκολου κτλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.