Τραγωδία διαστάσεων που δεν μπροούσε να φανταστεί κανείς λαμβάνει η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις ο αριθμός των νεκρών φθάνει τουλάχιστον τους 54. Και αυτό γιατί πέρα από τους 24 επιβεβαιωμένους νεκρούς που υπήρχαν μέχρι τα ξημερώματα, βρέθηκαν 30 ακόμη νεκροί, στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι (Αργυρή Ακτή) στο Μάτι. 26 βρέθηκαν σε ένα οικόπεδο, ένας σε ένα αυτοκίνητο στο δρόμο πάνω από το εν λόγω οικόπεδο και τρεις ακόμη μπροστά από την ταβέρνα Αργυρή Ακτή.

Αρχικά, την είδηση μετέφερε ο αντιδήμαρχος Πικερμίου Γιώργος Κοκκόλης. Οπως είπε, είχε μια κλήση από τον Ερυθρό Σταυρό ότι υπάρχουν δεκάδες νεκροί στην περιοχή Αργυρή Ακτή.

Ο κ. Κοκκόλης είπε ότι συνομίλησε και με τον δήμαρχο Ραφήνας τον κ. Μπουρνούς ο οποίος του επιβεβαίωσε την είδηση.

Οι νεκροί βρέθηκαν στην περιοχή (Κόκκινο Λιμανάκι) Αργυρή Ακτή , κοντά στη θάλασσα, όπου υπάρχει και η ομώνυμη ταβέρνα.

Στη συνέχεια, διασώστης του Ερυθρού Σταυρού Βασίλης Ανδριόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο, επιβεβαίωσε τον κ. Κοκκόλη λέγοντας ότι όντως έχουν βρεθεί πολλοί νεκροί στη συγκεκριμένη περιοχή. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι με μια σύντομη καταμέτρηση που έκαναν, οι νεκροί, στο συγκεκριμένο σημείο, είναι 26.

Οπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος, οι 26 νεκροί, βρέθηκαν 30 μέτρα πριν τη θάλασσα σε ένα χωράφι. Πρόκειται για ανθρώπους που επιχείρησε να βρει καταφύγιο σε αυτό το οικόπεδο, έναν ανοιχτό χώρο, αλλά κατέληξαν.

Ο κ. Κοκκόλης σε συνομιλία του με το iefimerida.gr αποκάλυψε ότι οι νεκροί έφεραν εγκαύματα ενώ κάποιοι είχαν πεθάνει από πνιγμό, από τις αναθυμιάσεις. Η εικόνα σοκ που είδαν οι διασώστες -Εντόπισαν πάνω από 20 πτώματα σε χωράφι στο Μάτι

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr επιβεβαιώνεται ότι όντως στο οικόπεδο αυτό βρέθηκαν 26 νεκροί. Οι σοροί τους βρέθηκαν διάσπαρτοι μέσα στο οικόπεδο. Καθώς το εν λόγω χωράφι αυτό βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα εικάζεται ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο αφενός για να είναι σε ανοιχτό χώρο και να γλιτώσουν από τις φλόγες, αφετέρου περιμένοντας τα πλοιάρια που έκαναν διασώσεις από τις ακτές για να τους διασώσουν.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.