Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή που επήλθε στα χωριά Θροφαρί και Ζεμενό, μετά την κόλαση φωτιάς που κατέκαψε  κυρίως τις αγροτικές καλλιέργειες με σουλτανίνα, βερίκοκα και ελιές. Οι κάτοικοι του χωριού Θροφαρί ελπίζουν πλέον μόνο στην ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να φτιάξουν από την αρχή την χαμένη τους περιουσία. Ήδη κλιμάκιο της περιφέρειας επισκέφτηκε το πρωί τις πληγείσες περιοχές και τις κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι κάτοικοι του Θροφαρίου παραδέχονται ότι τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στο Μάτι Αττικής, με τους δεκάδες νεκρούς, είναι φυσιολογικό να έχουν τραβήξει το κύριο βάρος του ενδιαφέροντος της πολιτείας, ωστόσο, περιμένουν υπομονετικά ελπίζοντας πως το κράτος δεν θα ξεχάσει κι αυτούς.
«Σημασία έχει να μην ερημώσει το χωριό» λένε, το οποίο οι περισσότεροι επισκέπτονται χειμώνα καλοκαίρι προκειμένου να ασχοληθούν με τις καλλιέργειές τους. Όσο για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν, τις αφήνουν στο παρελθόν, αφού σημασία έχει πως από την πύρινη λαίλαπα βγήκαν όλοι ζωντανοί κυρίως χάρη στην ετοιμότητά τους, αλλά και στη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Το τοπίο, ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή είναι κάτι παραπάνω από θλιβερό, καθώς η πανέμορφη θέα των καταπράσινων δέντρων μετατράπηκε σε ένα κατάμαυρο τοπίο νεκρής φύσης, που θα κάνει πολλά χρόνια να επανέλθει.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.