Ενώ πληθαίνουν τα αιτήματα από κόμματα και ΜΜΕ για δημοσιοποίηση των ονομάτων των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μας ενημερώνει πως τελικά μπορούμε να τα μάθουμε: με αίτημα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η Civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.

Πάντως, αύριο, Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα ανακοινώσει το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία.

 

Στους 92 οι νεκροί

Μέχρι στιγμής η λίστα αυτή περιέχει 92 ονόματα. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την πυροσβεστική, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81. Παραμένουν δε οι δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Επίσης 9 από τους νεκρούς των πυρκαγιών ήταν άτομα που κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Η εισαγγελική έρευνα

Όσο για την εισαγγελική έρευνα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας. Με βάση τη λίστα των θυμάτων, η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Παράλληλα, σήμερα εξετάστηκε και ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος. Να θυμίσουμε ότι προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.