«Σπάει» τα ταξίμετρα αλλά και τα …νεύρα του Έλληνα φορολογούμενου η αλόγιστη τακτική της Ανωνύμου Εταιρείας «Διώρυγος Κορίνθου» που δαπανά αφειδώς χρήματα σε μέρες που οι πολίτες έχουν «γονατίσει» από την οικονομική εξαθλίωση…
Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη Διώρυγα της Κορίνθου η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών είναι οι «τσουχτερές» μετακινήσεις του προσωπικού που έχουν ανατεθεί σε οδηγούς Ταξί.
Είναι γενικότερη ότι η κακή χρήση των κατά καιρούς κρατικών εξουσιών καθώς και η αλόγιστη σπατάλη και κατάχρηση του δημόσιου χρήματος έχουν φέρει την Ελλάδα σε σημείο να μην μπορεί να ορθοποδήσει…
5.884 ευρώ έχει δαπανήσει μόνο για τα τιμολόγια της 30ης Ιουνίου 2018 η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου (Α.Ε.ΔΙ.Κ.) σε κόμιστρα Ταξί για τη μεταφορά του προσωπικού της εταιρείας!
Φυσικά μην πάει το μυαλό σας ότι πρόκειται για δαπάνες μετακινήσεις κατοίκων των Ισθμίων εξαιτίας των εργασιών στη βυθιζόμενη γέφυρα από τον Δεκέμβριο του 2017 οι οποίες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Άλλα 3.171 ευρώ δαπανήθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα για μεταφορά προσωπικού και κατοίκων από Ίσθμια και Καλαμάκι (κοινά τιμολόγια). Στα προαναφερόμενα ποσά δεν περιλαμβάνονται τα ποσά που κατέβαλε η εταιρεία που διαχειρίζεται τη Διώρυγα της Κορίνθου ειδικά για τις αναγκαίες καθημερινές διαδρομές των ντόπιων που έχουν μεταβληθεί σε Οδύσσεια τους τελευταίους δέκα μήνες…
Για το τελευταίο οξύτατο πρόβλημα θα επανέλθουμε σύντομα αφού θα τονίσουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα –για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων- με την εκμίσθωση ταξί για τη διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής (Καλαμακίου και Ίσθμιας) την περίοδο που εκτελούνται έργα αποκατάστασης των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην περιοχή του Ισθμού.
Διαφωνούμε όμως για τις υπέρογκες δαπάνες που αφορούν την μεταφορά του προσωπικού της εταιρείας αφού μέσα σε λίγους μήνες με τα ίδια και λιγότερα χρήματα θα είχαν κάνει απόσβεση για την αγορά ενός Mini Bus (μικρού λεωφορείου) και το μισθό ενός οδηγού.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Τερζής

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.