Μια άγνωστη πτυχή του παραδοσιακού γάμου της Μαρία Μενούνος στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Άκοβο Αρκαδίας, την ιδιαίτερη πατρίδα της κορυφαίας σταρ, αναδεικνύει ένα αποκλειστικό φωτορεπορτάζ.

Η συναισθηματική αξία του αγαπημένου χωριού της διάσημης παρουσιάστριας αποτυπώνεται σε μια μαρμάρινη επιγραφή στην καρδιά της ιστορικής περιοχής.

Το μεγάλο ρολόι του χωριού είναι μια δωρεά των γονιών της Μαρία Μενούνος, Νικήτα Δ. Μενούνου και Ευσταθίας Ν. Μενούνου-Παπαδοπούλου εις μνήμη των παππούδων και των γιαγιάδων της.

Για την ιστορία το χωριό Άκοβος βρίσκεται στο νομό Αρκαδίας, ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμά του δήμου Μεγαλοπόλεως με έδρα τη Μεγαλόπολη, της επαρχίας Μεγαλοπόλεως. Απέχει από Μεγαλόπολη 32 χλμ., από Καλαμάτα 28, από Τρίπολη 66 και από Αθήνα 230 χλμ. Βρίσκεται στις αρχές του Ταΰγετου σε υψόμετρο 825 μ. Κάτοικοι 271 (απογραφή 2001). Η ονομασία Άκοβος ανάγεται στην εποχή της Ενετοκρατίας (1685 – 1715) ή και παλαιότερα και προήλθε από το Λατινικό aqua (νερό) , λόγω των πολλών πηγών που υπήρχαν στην περιοχή.

Πώς βγήκε η ονομασία Άκοβος

Η ονομασία Άκοβος ανάγεται στην εποχή της Ενετοκρατίας (1685 – 1715) και παλαιότερα. Προήλθε από το Λατινικό aqua (νερό), λόγω των πολλών πηγών που υπήρχαν στην περιοχή. Στην εικόνα απεικονίζεται μια από τις πιο γνωστές πηγές της περιοχής η «Νεραϊδόβρυση». Στα κρυστάλλινα νερά της κατά την παράδοση δροσίζονταν ακόμα και νεράιδες, που αν τις συναντούσε κάποιος άνθρωπος τον νεραϊδόπαιρναν και έχανε την μιλιά του. Πολλά παραμύθια και θρύλοι έχουν λεχθεί για αυτή την βρύση, τις οποίας τα νερά ξεδίψασαν και πρωταγωνιστές τις επανάστασης όπως Θ.Κολοκοτρώνης, ο Αναγνωσταράς, ο Πλαπούτας, ο Γιατράκος, ο  Ζαχαριάς κ.α.

Πηγή: nassosblog.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.