Με τη δέουσα λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Κόρινθο. Στις 7.30 το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης , με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και η Δημοτική Φιλαρμονική στους δρόμους της πόλης έπαιξε θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ακολούθησε η επίσημη έπαρση της σημαίας στο Μαυσωλείο των Ηρώων  με την παρουσία στρατιωτικού τμήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων.

Στις 11 το πρωί έλαβε χώρα η τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου , χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας κ.κ. Διονύσιου.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και μέσα στον Ιερό Ναό, ο κος Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Κορίνθου εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας.

Μετά το τέλος της ομιλίας συγκεντρώθηκαν οι επίσημοι αλλά και οι πολίτες στο χώρο προ του Μαυσωλείου των Ηρώων όπου εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση .

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. εκπρόσωπο της Κυβέρνησης , Περιφερειάρχη Πελοποννήσου , Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, εκπρόσωπο της Βουλής, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας,  Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κορίνθου , Δήμαρχο Κορινθίων , Πρώην Υπουργούς Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών περιόδων, Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Προϊστάμενο Δικαστικού Γραφείου , Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίων Δήμου Κορινθίων , Επίτροπο Ελεγκτικού Συνεδρίου , Περιφερειακό Συμβούλιο , Δημοτικό Συμβούλιο , πρώην Βουλευτές, Προέδρους Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. , Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου , Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων , των Σωμάτων Ασφαλείας , του Λιμενικού , του Πυροσβεστικού εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη , Προέδρους Επιστημονικών Οργανώσεων Προέδρους άλλων σωματείων και οργανώσεων.

Στη συνέχεια τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού , στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Το μεσημέρι στη μια πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση ενώπιον των Αρχών στο κέντρο της Κεντρικής πλατείας της πόλης (απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο) της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων , της μαθητιώσας νεολαίας , του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών , Ελλήνων Προσκόπων , αναπήρων πολέμου και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων , Ελληνικής Αστυνομίας , του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 5 το απόγευμα της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου 2018 με την επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μαυσωλείο των Ηρώων, όπως και κατά την έπαρση.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του Hlektra.gr:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.