Σύμφωνα με πληροφορίες στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου έχουν οδηγηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου και ανακρίνονται από την αλβανική αστυνομία τέσσερα κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ήπειρο. Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Καραθάνο (Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών), Θωμά Στέφο (Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ Ομόνοια), Χρήστο Ντούτση (πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης) και Αντρέα Κούρτη (Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσαγωγή του γαμπρού του Κωνσταντίνου Κατσίφα οφείλεται σε παρεξήγηση, γι΄ αυτό και μέσα σε λίγα λεπτά, δίχως να υπάρξει σημαντικό ζήτημα, αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές Αρχές.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του ανέφερε ότι ο ίδιος και ακόμη τέσσερα άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του από τις αλβανικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την κηδεία του Κ. Κατσίφα, πλήθος κόσμου έκανε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του, στον δρόμο Αργυροκάστρου-Κακαβιάς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με διαδικασίες που παραπέμπουν στην εποχή Χότζα με σχετικό δημοσίευμα από τις 15:39 σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου η αλβανική ιστοσελίδα shqiptarja.com «στοχοποίησε» τον κο Καραθάνο και ουσιαστικά τον «υπέδειξε» στις Αρχές της γειτονικής χώρας.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.