Από το βράδυ της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 ισχυρές καταιγίδες που συνδυάζονται κατά διαστήματα με ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Μάνης.

Από αυτά τα καιρικά φαινόμενα δεν λείπουν και τα προβλήματα, καθώς συχνές είναι οι μικροδιακοπές της ηλεκτροδότησης, ενώ δυστυχώς το πολύ χαλάζι έχει καταστρέψει αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες από τη χαλαζόπτωση. Το χαλάζι είναι τόσο πολύ που κυριολεκτικά το έχει στρώσει παντού λες και έχει χιονίσει.

Επιπλέον -σύμφωνα με το githio-click.gr- λόγω των βροχοπτώσεων όλα τα ποτάμια και οι παραπόταμοι της περιοχής έχουν γεμίσει με νερό, ενώ σε αρκετά χωριά έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και υποχωρήσεις δρόμων.

Ιδιαίτεροι προσοχή χρειάζεται να έχουν οι οδηγοί που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και οι πεζοί από την βροχή και το χαλάζι.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης και στη Μεσσηνία

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση δημιούργησε η κακοκαιρία που ξέσπασε στη Μεσσηνία. Από χθες το βράδυ, αρκετά χωριά της Μάνης αλλά και μεμονωμένα σπίτια δεν έχουν ρεύμα, λόγω βλαβών στο δίκτυο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν βλάβες στους μετασχηματιστές. Για το πρόβλημα στη Μάνη – το οποίο δείχνει να αποκαταστάθηκε – έγιναν πρώτα χειρισμοί από το Σταθμό της Καλαμάτας, ενώ το συνεργείο της ΔΕΗ προσπαθούσε να επαναφέρει το ρεύμα, το συντομότερο δυνατόν.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.