Γιορτάστηκε με θρησκευτική ευλάβεια ο πολιούχος της πόλης των Φιλιατρών, Άγιος Χαράλαμπος.

Τον εορτασμό λάμπρυνε η παρουσία των προσκεκλημένων μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, μετά του επιχώριου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου.

Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας Στάθης Ανδρινόπουλος, η επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Ιωάννα Μαραβελή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης και Χάιδω Παναγιωτοπούλου, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, όπως και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των Φιλιατρών και της περιοχής.

Κατά την ομιλία του ο κος Τατούλης -πέρα από τις ευχές για την εορτή του πολιούχου των Φιλιατρών- τόνισε ότι επιθυμεί να πρυτανεύσει πάνω από όλα ο σεβασμός, η ευγένεια και να γίνει σεβαστή η αγωνία των πολιτών, που δίνουν την δική τους κρίσιμη μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν:

«Σήμερα είναι η γιορτή των Φιλιατρών, γιορτάζουν τον πολιούχο τους, Άγιο Χαράλαμπο. Εύχομαι από καρδίας χρονιά πολλά και καλά. Η καινούργια χρονιά είναι μια χρονιά που θα δοκιμαστούμε όλοι μας, στην ευθύνη της αρμοδιότητάς μας. Γιατί αυτό πλέον προέχει περισσότερο, επειδή σε αυτόν τον κρίσιμο χρόνο το κάθε υποψήφιο δημόσιο πρόσωπο έχει ένα καθαρά προσωπικό αφήγημα που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα του τόπου. Εύχομαι να πρυτανεύσει πάνω από όλα ο σεβασμός, η ευγένεια και απολύτως να γίνει σεβαστή η αγωνία των πολίτων, που δίνουν την δική τους κρίσιμη μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Είμαι σίγουρος το 2019 ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση σε αυτό που κάνει η περιφερειακή αρχή όλα αυτά τα χρόνια, θα θέσει τους καινούργιους στόχους και το συμβόλαιο με τους πολίτες θα είναι εξαιρετικά δυναμικό, μιας και θα αφορά δυνατότητες στους πολίτες για να υπερσιτίσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειες τους και τον τόπο τους».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.