Ο αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE -της κύριας αντιπολίτευσης των Σκοπίων- Αλεξάνταρ Νικολόφσκι, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “Lider” ανέφερε ότι στο υπουργικό συμβούλιο της υπουργού Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός προσώπων σε υψηλές θέσεις που πρέπει να απομακρυνθούν για να ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ. Δεν στάθηκε μέχρι εκεί, πρόσθεσε ότι πρέπει να απομακρυνθούν πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο Γενικό Επιτελείο και στη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών.

«Η επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας έχει σήμερα γύρω της άτομα που συνδέονται ιδιωτικά, οικογενειακά και πολιτικά με αξιωματούχους της Σερβίας», ανέφερε ο Νικολόφσκι που ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα προσώπων που υπηρετούσαν στις σερβικές ένοπλες δυνάμεις.

Η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα διαβεβαίωσε με δηλώσεις της στην εφημερίδα “Νεζαβίσεν” ότι ούτε στο γραφείο της ούτε στο Γενικό Επιτελείο δεν υπάρχουν κατάσκοποι που συνεργάζονται με φορείς εκτός του ΝΑΤΟ.

Η ίδια ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ δεν ζήτησε την αντικατάσταση προσώπων που φέρονται ότι συνεργάσθηκαν με ξένες δυνάμεις, κυρίως με σερβικές.

Το θέμα είχε αναφερθεί και παλαιότερα με δημοσιεύσεις για ανώτερα στελέχη του υπουργείου Άμυνας των Σκοπίων, που είχαν συγγενείς στο σερβικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: Adiakritos.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.