Καταγγελίες για Ιδιοκτήτες Ακινήτων που εκβιάζουν με αυξήσεις ενοικιαστές που δικαιούνται Επίδομα Στέγασης!

«Εκβιαστές» ιδιοκτήτες ακινήτων όταν μαθαίνουν ότι οι ενοικιαστές δικαιούνται επίδομα ενοικίου ζητούν αναπροσαρμογή και αύξηση του μισθώματος!

Συγκεκριμένα ορισμένοι εκμισθωτές βρίσκοντας στην ανάγκη τους δικαιούχους ενοικιαστές, λόγω της προϋπόθεσης για μισθωτήριο μέσω TAXIS  που είναι σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 30/09/2019, ζητούν αύξηση του μισθώματος για να ανανεώσουν το μισθωτήριο συμβόλαιο. Υπάρχουν αναφορές ότι η εκβιαστική αυτή απαίτηση των ιδιοκτητών φτάνει ακόμη και αύξηση ύψους 100 ευρώ.

Όσο αφορά το φαινόμενο των ραντεβού για την εξυπηρέτηση των δημοτών για παράδειγμα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ενημερώνει με δελτίο του τους Δημότες του ότι ξεκίνησε στις 13/3 η υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Στέγασης. Αιτήσεις για το πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά απευθείας από τους αιτούντες στην ιστοσελίδα www.epidomastegasis.gr.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr οι κάτοικοι Αγίας Παρασκευής που αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση μόνοι τους μπορούν να εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού:

* από το Κέντρο Κοινότητας (τηλ. 213 2004611) τις ημέρες Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη και ώρες 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. και

* από την Κοινωνική Υπηρεσία (τηλ. 213 2004578/575) τις ημέρες Πέμπτη-Παρασκευή και ώρες 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

Αν και μπορείς να πεις ότι ο Δήμος προσπαθεί με τα ραντεβού να περιορίσει την ταλαιπωρία των πολιτών δεν κρίνεται και σωστό διότι οι υπηρεσίες όπως το κέντρο κοινότητας αλλά και η κοινωνική υπηρεσία είναι υποχρεωμένες να εξυπηρετούν το μέγιστο δυνατόν των πολιτών που θα απευθυνθούν για να προχωρήσουν στην αίτηση που δεν τους είναι εφικτό να κάνουν μόνοι τους

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Designed using Magazine Hoot. Powered by WordPress.