Γενική κατακραυγή στα social media έχει προκαλέσει το περιστατικό με τη θανάτωση βασιλικής ζαργάνας από λουόμενους σε παραλία της Χαλκίδας.

Οι λουόμενοι εντόπισαν ανάμεσά τους ένα πελαγικό ψάρι της οικογένειας των βελονίδων το οποίο είχε βγει στα ρηχά για να γεννήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε αναστάτωση στους παρευρισκόμενους και σύμφωνα με καταγγελίες το άτυχο ψάρι θανατώθηκε δια λιθοβολισμού.

Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες το ψάρι που βασανίστηκε ήταν βασιλική ζαργάνα και όχι ξιφίας.

Την Παρασκευή σχηματίστηκε δικογραφία από το κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και βρισκόμαστε σε διαδικασία λήψης καταθέσεων. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία η δικογραφία και το βίντεο θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, φαίνονται ορισμένοι εκ των παραθεριστών να κυνηγούν και να πετούν διάφορα αντικείμενα στο ψάρι, που προσπαθεί να ξεφύγει από τον ανθρώπινο κλοιό.

Παραθέτουμε ενδεικτικά μια ανάρτηση χρήστη του διαδικτύου που καταδικάζει τη βίαιη ενέργεια:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΑΤΕ ΠΟΛΥ «ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» ΟΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΖΑΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ. Και χωρίς 2η σκέψη (μάλλον χωρίς καθόλου σκέψη) αντί να βγείτε έξω, επειδή η άγνοια σας οδηγεί τα ένστικτα σας άρα και τον φόβο σας σηκώσατε χέρι σε μια Ζωή…

Εύγε σας «πολιτισμένοι Άνθρωποι»…

Εύγε σας !!

«ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΓΕΜΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ»
ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ…
Εύγε σας ζω….»Άνθρωποι» Εύγε σας και χαλάλι η μόρφωση σας!

Ωστόσο σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, αξιωματικός υπηρεσίας κατέστησε σαφές ότι το ψάρι δεν θανατώθηκε από τους λουόμενους. Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο με τρεις μέρες και όπως μας είπε ο λιμενικός, το ψάρι δεν ήταν ξιφίας, αλλά βασιλική ζαργάνα. Από τους λιμενικούς δεν έγινε αντιληπτό ότι πετροβολήθηκε από τους λουόμενους, αν και όπως μας είπε στο βίντεο φαίνεται κάποιοι να του πετάνε κάποια πλαστικά αντικείμενα. Η βασιλική ζαργάνα, λοιπόν, είχε χάσει τον προσανατολισμό της και βγήκε στα ρηχά. Λίγη ώρα μετά το περιστατικό με τους λουόμενους την εντόπισε νεκρή ένας ναυαγοσώστης του λιμενικού. Τη μετέφερε στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας, όπου κατεψύχθη και στη συνέχεια στην αρμόδια υπηρεσία. Όπως είπε ο αξιωματικός υπηρεσίας το ψάρι δεν κυοφορούσε, ενώ ακόμα δεν έχει γνωστή η αιτία του θανάτου του. Επειδή το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις αναμένεται να εκδοθεί δελτίο Τύπου από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το περιστατικό:

Χαλκίδα βασιλική ζαργάνα

Πρέπει να ένιωσαν πολύ άντρες αυτοί που σκότωσαν την βασιλική ζαργάνα που βγήκε να γεννήσει στα ρηχά στην ακτή της Χαλκίδας.Έλεος!

Δημοσιεύτηκε από November DELTA στις Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.