Η ρωσική εφημερίδα «Κομμερσάντ» αναφέρει ότι παρά τις πιέσεις της Δύσης, άρχισε η έναρξη των παραδόσεων των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας  S-400,  αξιολογώντας για το γεγονός αυτό τη στάση έναντι της Δύσης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η διαφωνία προέκυψε από την αρχή. Από την πρόθεση αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, από την Τουρκία.  Από τότε άρχισαν οι πιέσεις τόσο του ΝΑΤΟ όσο των ΗΠΑ εναντίον της αγοράς από τη Ρωσία και πολλοί πίστευαν ότι η αγορά αυτή θα ματαιώνονταν».

Ο πολιτικός σχολιαστής της «Κομμερσάντ», Ντμίτρι Ντρίζε, στο άρθρο του υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κέρδισε μια προσωπική νίκη εναντίον της Δύσης.

 «Οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ απειλούσαν με κυρώσεις για να εμποδίσουν την αποστολή των S-400  στην Τουρκία. Οι Δυτικοί  εξέφραζαν την ανησυχία τους για τον εταίρο του ΝΑΤΟ, που αγοράζει πολεμικά συστήματα από τον εχθρό και τα οποία δεν είναι συμβατά», αναφέρει ο Ρώσος αρθρογράφος.

Εν κατακλείδι, σημειώνει ότι ο Ερντογάν εξήγησε ότι δεν είχε τη δυνατότητα εξεύρεσης άλλου ισόβαθμου συστήματος για την προστασία της χώρας του από επιθέσεις.

«Η επιμονή και πολιτική οξύνοια του Ερντογάν ανάγκασαν τον Τραμπ να παραδεχθεί ότι είχε δίκιο», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σύμφωνα με τη μετάφραση του «Βαλκανικού Περισκόπιου».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.