Χρόνια πολλά! Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα απ΄ άκρου εις άκρον τη γιορτή της Παναγιάς. Η ημέρα που βρίσκει όλους τους Έλληνες ενωμένους κοντά σε ένα ξωκλήσι, σε ένα πανηγύρι, σε ένα προσκύνημα, σε μια παραλία.

Χαλαρώστε, ταξιδέψτε, χαρείτε, απολαύστε, όσες ανάσες διακοπών και ευτυχίας σας προσφέρει αυτή η κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας.

Πέρα και από κάθε θρησκευτική έννοια και με περίσσιο σεβασμό στη μάνα, όχι μόνο του Χριστού, την Παναγία. Τη μάνα έννοια, τη μάνα προστάτιδα, ας σταθούμε με τον ανάλογο σκεπτικισμό και σοβαρότητα στην γιορτή της μέρας του Δεκαπενταύγουστου.
Μια γιορτή για την ”εικόνα”της μάνας του Χριστού που η αγάπη είναι που τη μετατρέπει σε εικόνα παντοτινής στοργής, η αγάπη είναι που την καθιστά απόλυτο σύμβολο της αιώνιας μάνας.

Κι αν ακόμα δεν μας εκφράζει απόλυτα η εκκλησιαστική άποψη για τη θέση της Παναγίας ας σταθούμε με ευλάβεια στην εικόνα της μάνας που στέκει πάνω από κάθε μικρότητα, που ξέρει να συγχωρεί και στις δύσκολες ώρες την επικαλούμαστε γιατί είναι η ελπίδα όλων μας…

Να γιορτάσετε φίλοι μας αγαπητοί τη μέρα αυτή με βαθιά κατάνυξη, περισυλλογή και ειλικρινή συναισθήματα ακόμα κι αν απέχει η δική σας θεωρία από τα τετριμμένα για τον τρόπο της λατρείας των θαυμάτων και των επακόλουθων των δρώμενων αυτών με τον δικό σας τρόπο για τη δύναμη της Πίστης.

Κυρίως για την νοσταλγική αυτή προστασία που επιζητά η ψυχή και φωλιάζει βαθιά μέσα σας…

Χρόνια πολλά από την διοίκηση, την συντακτική ομάδα και τους συνεργάτες του Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΗΛΕΚΤΡΑ.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.