Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας συνάντησε δύο ομάδες μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και το Γενικό Λύκειο Νεάπολης, όπου με πολύ ενθουσιασμό του παρουσίασαν τις ρομποτικές κατασκευές που είχαν δημιουργήσει στο πλαίσιο προγραμμάτων του ΝΟΗΣΙΣ – NOESIS Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Τα παιδιά είχαν μυηθεί στο χώρο της ρομποτικής και της πληροφορικής και ήδη σχεδίαζαν σπουδές στα αντικείμενα αυτά.

“Χθες βρέθηκα στο ΝΟΗΣΙΣ και κατάλαβα γιατί αυτό συνέβη. Είδα την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο πλαίσιο προώθησης της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, αλλά και της διάσωσης και διαφύλαξης της τεχνολογικής και βιομηχανικής μας κληρονομιάς.

Συζητήσαμε αρκετά με τα στελέχη και τους εργαζομένους, για το πως μπορούμε να ενισχύσουμε το εντυπωσιακό έργο που γίνεται, ώστε ακόμα περισσότερα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του και να μυηθούν στην Επιστήμη.

Αν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να συμμετέχετε σε κάποιο από τα προγράμματα του ΝΟΗΣΙΣ, ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά” τονίζει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.