Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019 πως άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία.


«Η επιχείρηση ΄Πηγή της Ειρήνης΄θα εξουδετερώσει τις τρομοκρατικές απειλές εναντίον της Τουρκίας και θα οδηγήσει στην δημιουργία ζώνης ασφαλείας, επιτρέποντας την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στα σπίτια τους», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και οι Κούρδοι με τον εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Στρατού της Συρίας SDF να γνωστοποιεί μέσω Twitter πως τουρκικά αεροπλάνα άρχισαν επιδρομές.

«Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικημένων περιοχών», αναφέρει ο Μουσταφά Μπαλί.

Κρατικά ΜΜΕ της Συρίας και ένας αξιωματούχος των Κούρδων έκαναν γνωστό ότι τα αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν την πόλη Ρας αλ Άιν, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Επιπλέον, οι SDF ζήτησαν από τις ΗΠΑ και τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού να ορίσουν μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» για να σταματήσουν τις τουρκικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι SDF έδειξαν καλή πίστη στη συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία για έναν μηχανισμό ασφαλείας. Αυτό άφησε τους ανθρώπους μας ανυπεράσπιστους» τονίζουν.

Σύμφωνα με πηγή από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, τουρκικά πυροβόλα Χόβιτσερ άρχισαν να πλήττουν βάσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και αποθήκες με πυρομαχικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.