Κρίσιμη Σύνοδος των ΥΠΕΞ κρατών-μελών του ΝΑΤΟ

Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε εξέλιξη η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των 30 κρατών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, στην οποία συμμετέχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Σουηδίας και Φινλανδίας, καθώς και ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε., Ζοσέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπογράφοντα, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στη Βορειοανατολική Ευρώπη, στη Βαλτική, καθώς και στη Μαύρη Θάλασσα, οι διάφορες ρωσικές απειλές (ειδικά για πυρηνικά), η πρώτη φάση της ανάπτυξης τμήματος της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ με τους πρώτους 500 Γάλλους στρατιώτες να βρίσκονται ήδη στη Ρουμανία. Για την επικρατούσα κατάσταση στις διασυνοριακές με την Ουκρανία περιοχές ενημέρωσε χθες ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, την πρωθυπουργό της Ισλανδίας, Γιακομπσντοτίρ.

Σύμφωνα με τη χθεσινή «Intelligence Report» των Βρετανών, στο μέτωπο του Κιέβου οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν καθηλωμένες σε αποστάσεις περίπου 28-36 χλμ. από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Το Βερολίνο στέλνει 2.700 αντιαεροπορικά συστήματα Strela, που βρίσκονται στις αποθήκες του ομοσπονδιακού στρατού και προέρχονται από το οπλοστάσιο του πρώην ανατολικογερμανικού στρατού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ