Ο Μπάιντεν «πάτησε το κουμπί» – Ανακοίνωσε το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συνεχίζει να θέτει τη Ρωσία υπεύθυνη για τον απρόκλητο και αδικαιολόγητο πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ανακοίνωσε την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε: «Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται πλέον δεκτό στην Αμερική. Δεν θα επιδοτήσουμε τον πόλεμο του Πούτιν. Πολλοί Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι ίσως να μην μπορούν να μας ακολουθήσουν. Μπορούμε να πάρουμε αυτό το μέτρο άλλα άλλοι όχι. Σήμερα παραμένουμε ενωμένοι σε ένα σκοπό. Να κρατήσουμε την πίεση στον Πούτιν.

Επιβάλλουμε το αυστηρότερο οικονομικό πακέτο κυρώσεων στην Ιστορία. Ένα ρούβλι ισούται με λιγότερο από 1 αμερικανικό σεντ. Έχουμε περικόψει την πρόσβαση στις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες. Ταυτόχρονα μειώνουμε την οικονομική ισχύ και τη δυνατότητα σε στρατιωτικό επίπεδο. Εταιρείες ανέστειλαν τις υπηρεσίες τους στην Ρωσία χωρίς να το ζητήσουμε.

Η απόφαση θα έχει ακόμα ένα κόστος. Η τιμή του φυσικού αερίου ανέβηκε στην Αμερική. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να προστατεύσουμε αμερικανικές οικογένειες και επιχειρήσεις.

Η ρωσική εισβολή προκαλεί πρόβλημα και εδώ δεν χωράει καθόλου κερδοσκοπία. Είναι καιρός να κάνουμε το καθήκον μας. Επιτρέψτε μου να πω το εξής: στις εταιρείες πετρελαίου και στις εταιρείες χρηματοδότησης… δεν είναι δικαιολογία να ασκείτε υπερβολικές αυξήσεις τιμών ή να γεμίζετε κέρδη για να εκμεταλλευτείτε αυτήν την κατάσταση ή τους Αμερικανούς καταναλωτές

Αυτή η κρίση είναι μία υπενθύμιση για την προστασία της οικονομίας μας. Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις ενεργειακά. Ο Ουκρανικός λαός έχει εμπνεύσει με το θάρρος και τη γενναιότητα του. Ο κύριος Πούτιν συνεχίζει το δολοφονικό του μονοπάτι, παρά το κόστος. Οι Ουκρανοί δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη νίκη του Πούτιν. Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν και στην προσφυγική κρίση

 

 

 

 

 

Θυμίζουμε  ότι η Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης. «Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας «Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο» για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ