Φωτιά στην Ηλεία: Πύρινη κόλαση στο Λιβαδάκι – Εκκενώθηκε ο οικισμός, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Ηλεία: Πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες (4/4) στην περιοχή της Ηλείας.

Η φωτιά που ξέσπασε στην τοπική κοινότητα Λιβαδακίου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία δεν μπορεί να ελεγχθεί με κανένα τρόπο. Η φωτιά καίει συμπαγές δάσος, ενώ η πρόσβαση στους πυροσβέστες είναι πολύ δύσκολη.

Όλη τη νύχτα κάτοικοι και δυνάμεις ήταν στο πόδι στην προσπάθειά τους να την περιορίσουν. Μάλιστα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για το χωριό Λιβαδάκι. Η κατάσβεσή της είναι δύσκολη λόγω της πυκνής βλάστησης και των εξαιρετικά ξηρών συνθηκών που επικρατούν και θα εξακολουθούν να επικρατούν όλη την Τρίτη αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα patrisnews.com.

Mε το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν ρίψεις τρία αεροσκάφη. Στη μάχη με τις φλόγες υπάρχουν 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στο Λιβαδάκι Ανδρίτσαινας–Κρεστένων. Συνολικά θα επιχειρούν, 103 Πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 3 Α/Φ.Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ