Βρετανία: Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν και άλλα εδάφη στα βόρεια – Υποχωρούν και άλλο οι Ρώσοι

Σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το BBC, η ρωσική οπισθοχώρηση στην Ουκρανία συνεχίζεται, με τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν μπορέσει να ανακαταλάβει περαιτέρω εδάφη στα βόρεια της χώρας.

Συγκεκριμένα, η υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από το Τσερνίχιβ και βόρεια του Κιέβου εντάθηκε, εν μέρει λόγω της αποτελεσματικότητας των Ουκρανών, που ανακατέλαβαν ορισμένα εδάφη σε αυτές τις περιοχές.

Όπως σημειώνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, πολλές ρωσικές μονάδες που αποσύρονται από τη βόρεια Ουκρανία είναι πιθανό να χρειαστούν σημαντικό επανεξοπλισμό προτού να είναι διαθέσιμες για αναδιάταξη, ώστε να προβούν σε περαιτέρω επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία.

Τέλος, οι μάχες μικρής κλίμακας φέρεται ότι θα συνεχιστούν σε τμήματα των περιοχών που ανακαταλήφθηκαν πρόσφατα, αλλά θα μειωθούν σημαντικά κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, καθώς και οι υπόλοιπες ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται,   όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ