Θετική στον κορονοϊό η Κριστίν Λαγκάρντ – Τι είπε για την επικείμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. Η διάγνωση έρχεται λίγες μέρες πριν από την συνεδρίαση της ΕΚΤ, με την ίδια να τονίζει ότι η νόσησή της δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμό.

 

«Σήμερα το πρωί βγήκα θετική στον COVID-19. Έχω εμβολιαστεί και έχω λάβει την ενισχυτική δόση, και τα συμπτώματά μου είναι ευτυχώς αρκετά ήπια. Θα εργαστώ από το σπίτι μου στη Φρανκφούρτη μέχρι να αναρρώσω πλήρως. Δεν υπάρχει καμία επίδραση στις εργασίες της ΕΚΤ», ανέφερε η Λαγκάρντ σε δημοσίευσή της στο Twitter:

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει στις 13-14 Απριλίου για να καθορίσει τη νομισματική πολιτική για την Ευρωζώνη. Εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας είπε ότι η συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, με μορφή που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα θέσουν στο επίκεντρο της συνάντησης τη διαχείριση του πληθωρισμού που συνεχίζει να μαστίζει την νομισματική ένωση, ιδιαίτερα υπό την «σκιά» του πολέμου στην Ουκρανία Ορισμένοι απορρίπτουν την αύξηση των επιτοκίων φέτος, αν και επισημαίνουν την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι επιλογές και να «δράσουν με βάση τα δεδομένα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ