Ρωσία: Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε τον πλήρη έλεγχο της νότιας Ουκρανίας

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης τoυ ουκρανικού πολέμου, ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να θέσει υπό πλήρη έλεγχο το Ντονμπάς και τη νότια Ουκρανία, για να εξασφαλίσει έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία, δήλωσε σήμερα (22/4) ο Ρουστάμ Μινεκάεφ, υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.

«Από την έναρξη της δεύτερης φάσης της ειδικής επιχείρησης, που ξεκινήσει μόλις πριν από δύο ημέρες, ένα από τα καθήκοντα του ρωσικού στρατού είναι να θέσει υπό πλήρη έλεγχο το Ντονμπάς και τη νότια Ουκρανία. Αυτό θα παράσχει έναν χερσαίο διάδρομο στην Κριμαία, καθώς και θα επηρεάσει τα ζωτικά αντικείμενα της ουκρανικής οικονομίας», – δήλωσε ο Μινεάκεφ στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Αμυντικών Βιομηχανιών της Περιφέρειας Σβερντλόφσκ την Παρασκευή 22/4.

Ο έλεγχος του ρωσικού στρατού στη νότια Ουκρανία θα δώσει επίσης την ευκαιρία στην Ρωσία, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στην Υπερδνειστερία, δήλωσε ο «Ο έλεγχος στη νότια Ουκρανία είναι μια άλλη διέξοδος προς την Υπερδνειστερία, όπου καταγράφονται επίσης γεγονότα καταπίεσης του ρωσόφωνου πληθυσμού», είπε ο Μινεκάεφ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ