Δολοφονία Σκαφτούρου: Σαρώνουν τις επικοινωνίες των δραστών

Δολοφονία Σκαφτούρου: Οι επικοινωνίες των δολοφόνων του «Θείου Τζο», Γιάννη Σκαφτούρου, οι οποίες φαίνεται να προέκυψαν μετά τις… αστοχίες κατά τη διαφυγή τους, έχουν μπει στο στόχαστρο των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που ανέλαβαν και επίσημα την έρευνα της υπόθεσης.

Με «σάρωση» των επικοινωνιών πριν και μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου, θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν τα επίμαχα «καλέσματα» από τις κεραίες εκπομπής των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή. Ευελπιστούν πως από την ανάδειξη της ενεργοποίησης ύποπτων τηλεφωνικών συνδέσεων θα φθάσουν σε προκαθορισμένα σημεία συνάντησης του «εκτελεστικού πυρήνα» και της ομάδας υποστήριξης. 

Αναζήτηση υλικού

Από αυτά θα αναζητήσουν μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας από όλες τις χαρτογραφημένες πιθανές διαδρομές διαφυγής τους, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στις αστυνομικές έρευνες. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν πως οι εκτελεστές «ξέφυγαν» από το προκαθορισμένο σχέδιο, όταν η μία μοτοσικλέτα υπέστη μηχανική βλάβη και απέτυχαν να αποσπάσουν το όχημα από το διερχόμενο, με αποτέλεσμα να αυτοσχεδιάσουν, πολλαπλασιάζοντας τις πιθανότητες λαθών, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εντοπίσουν τους δράστες «ακάλυπτους» ή να επιβιβάζονται σε άλλο όχημα διαφυγής.

Τον… γάζωσαν

Στο μεταξύ, από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του Γιάννη Σκαφτούρου, που διενήργησε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, προκύπτει ότι το θύμα δέχθηκε 10 βολίδες στο κορμί του, εκ των οποίων οι 3 ήταν «χαριστικές βολές» στο κεφάλι. Εντοπίστηκαν συνολικά 20 κάλυκες από πολεμικό καλάσνικοφ και κάποιοι από πιστόλι των 9 χιλιοστών. Αναμένεται η βαλλιστική εξέταση των καλύκων και των βολίδων που εξήχθησαν από τα τυφλά τραύματα στο κορμί του θύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές προέρχονται από το πολεμικό όπλο ή το εννιάρι πιστόλι. Την ίδια ώρα, η μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπρόπυργου έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και εξερευνάται για την τυχόν ύπαρξη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, που θα μπορούσαν να ανήκουν στους κλέφτες ή στους δολοφόνους.

Οι δράστες

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι τουλάχιστον τρεις δράστες και κυρίως εκείνος που φαίνεται να άνοιξε πυρ με το πολεμικό όπλο, έχουν προβεί σε αντίστοιχες εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου. Εκείνος, αφού πήδηξαν το μαντρότοιχο, ήταν που φώναξε «πέστε κάτω όλοι», ενώ στη συνέχεια φώναξε «Γιάννη-Γιάννη» και μετά «αυτός είναι» ανοίγοντας πυρ εναντίον του από κοντινή απόσταση.

Μαρτυρία κόρης

Η κόρη του θύματος, Κατερίνα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ είδα τρία άτομα με καλάσνικοφ. Η μητέρα μου θυμάται τέσσερα άτομα. Ημασταν σε πανικό. Ούτε μηχανή ακούσαμε ούτε τίποτα. Πήδηξαν από το φράχτη, μας είπαν ‘πέστε κάτω’ και φώναζαν ‘Γιάννη Γιάννη’ και στη συνέχεια ‘αυτός είναι’. Αν δεν τον έβρισκαν θα μας σκότωναν όλους. Ηρθαν για να σκοτώσουν, χωρίς να σκεφτούν τις παράπλευρες απώλειες».

Σε κοντινή απόσταση από τον Γιάννη Σκαφτούρο που έκανε κίνηση να απομακρυνθεί, βρισκόταν ο μόλις 3 ετών ανιψιός της. Η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου αφηγείται: «Ολα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ηρθαν πεζή και άρχισαν να μας γαζώνουν. Ο πατέρας μου σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από εμάς και τον σκότωσαν. Τέλος. Ούτε πυρά ανταπέδωσε κανείς από εμάς. Στην αρχή νομίζαμε πως είναι αστυνομικοί που μας έκαναν έφοδο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ