Προκαλεί πάλι ο Ακάρ: «Το ναυτικό μας είναι σε ετοιμότητα – Θα αντιδράσουμε σε ελληνικές προκλήσεις»

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας τη χώρα μας για προβοκάτσιες, την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Ο Ακάρ τόνισε μάλιστα πως το τουρκικό Ναυτικό βρίσκεται σε «επιφυλακή» για να «προστατεύσει» τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «σίγουρα θα δείξει την αντίδρασή της» σε «οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της».

«Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας», είπε, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η Τουρκία είναι «ανοιχτή στον διάλογο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ