«Ο διάδοχος του Πούτιν μπορεί να θελήσει να τον σκοτώσει» – Τι αποκαλύπτει πρώην Αμερικανός στρατηγός

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνει στην εξουσία, από φόβο για το τι θα μπορούσε να πάθει από τον διάδοχό του, εκτιμά ο Αμερικανός πρώην στρατηγός Τζακ Κιν.

 

Μιλώντας στην αμερικανική τηλεόραση, ο Κιν εξήγησε ότι το φιάσκο της ρωσικής εκστρατείας στην Ουκρανία μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον Πούτιν, εάν δεν καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία. Όπως είπε ο στρατηγός, «Στις αίθουσες της ρωσικής πολιτικής εξουσίας, όπου δεν μπορεί να βασιστεί στο κράτος δικαίου και τους θεσμούς της κυβέρνησης για να τον προστατεύσουν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να κινδυνεύει πραγματικά», κυρίως από ανώτερα στρατιωτικά στελέχη και στελέχη της ασφάλειας στη Ρωσία.

Έτσι λοιπόν, ο Πούτιν θα κάνει «τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία. Ξέρει πολύ καλά ότι ένας διάδοχος που δεν συμφωνεί μαζί του θα μπορούσε να σημάνει την καταστροφή του και αυτό είναι το κίνητρό του», σύμφωνα με τον Κιν.

Καθώς η στρατιωτική ««επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία μπαίνει στον τρίτο μήνα χωρίς σημαντικές κατακτήσεις από μεριάς των Ρώσων, αλλά με ολοένα και περισσότερες δυσκολίες και οπισθοχωρήσεις, η πίεση που δέχεται ο Πούτιν αυξάνεται. Ο Ρώσος πρόεδρος θα πρέπει σύμφωνα με τον Κιν να παρουσιάσει κάποια απτή επιτυχία, ώστε μεταξύ άλλων να αποκρούσει, για την ώρα, το ισχυρό και επιθετικό μπλοκ ασφαλείας πρώην αξιωματικών της KGB.

Το «μπλοκ» αυτό φέρεται να κατηγορεί τον Πούτιν για την «ντροπιαστική αποτυχία να επιχειρήσει καν να καταλάβει το Κίεβο και την υποχώρηση από τη βόρεια Ουκρανία», όπως αναφέρουν τα δυτικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Κιν, ο Πούτιν «εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει τη χώρα, να ανατρέψει το καθεστώς – και παίρνω τον Πούτιν στα σοβαρά», προσθέτει.

«Νομίζω ότι πολλοί από εμάς τον προεξοφλούσαμε για αρκετά χρόνια, αλλά πρόκειται να επιστρέψει στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Νομίζω ότι όσο είναι στην εξουσία, θα το επιδιώκει». Ο στρατηγός τονίζει ότι ο Πούτιν «Δεν έχει κανένα μέλλον πέρα από το να είναι πρόεδρος της Ρωσίας. Αυτό είναι γεγονός».

Ο νυν Ρώσος πρόεδρος είχε δείξει σεβασμό και επιείκεια στον προκάτοχό του, Μπόρις Γιέλτσιν, όταν αρνήθηκε να τον διώξει για τις διάφορες κατηγορίες διαφθοράς που περιέβαλλαν τον ίδιο και την κόρη του από την εποχή που ήταν στην εξουσία. Παράλληλα, γεγονός είναι πως ο τελευταίος σοβιετικός πρωθυπουργός, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ζει ακόμη ανενόχλητος στην Μόσχα, όντας πλέον 91 ετών.

Ο Πούτιν, ωστόσο, φαίνεται να μην πιστεύει πως ο δικός του διάδοχος θα του φερόταν με αντίστοιχη επιείκεια. Όπως εκτιμά ο Κιν, ο Ρώσος πρόεδρος έχει πολλά να φοβηθεί, από μια πιθανή εκδίωξή του από τη χώρα και κατάσχεση της περιουσίας του, έως ακόμη και τον θάνατό του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ