Oι ανακοινώσεις Πλεύρη για την κατάργηση της μάσκας

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάνει αυτή την ώρα  ανακοινώσεις για την κατάργηση της χρήσης μάσκας από 1η Ιουνίου.

Στη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και το ενδεχόμενο νέας έξαρσης το φθινόπωρο αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σε ό,τι αφορά την άρση και των τελευταίων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η μάσκα θα σταματήσει να είναι υποχρεωτική στους περισσότερους χώρους από την 1η Ιουνίου, όμως είναι πιθανή η διατήρηση του μέτρου σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

«Έχουμε πει στις εξαγγελίες μας ότι η βασική ημερομηνία εξέτασης για την κατάργηση της μάσκας είναι η 1η Ιουνίου. Φαίνεται ότι θα φτάσει στην υλοποίηση του, ωστόσο μπορεί να διατηρηθεί σε κάποιους χώρους. Το πλεονέκτημα στη χώρα μας είναι ότι τους θερινούς μήνες, οι κλειστοί χώροι, είναι πολύ περιορισμένοι, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία και σε χώρους φροντίδας, θα διατηρηθεί η μάσκα. Η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο, η επιθυμία μας είναι να πάμε σε λιγότερους χώρους, όπου θα υπάρχει η μάσκα. Έχουμε μιλήσει και με την κ. Κεραμέως, έτσι ώστε να διατηρηθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αλλά και των πανελλαδικών, προκειμένου κανένα παιδί να μην χάσει τις εξετάσεις του. Στο ζήτημα των πανελλαδικών και των σχολείων θα είμαστε λίγο συντηρητικοί», τόνισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ