Κόνφερενς Λιγκ: Ηρθε η ώρα του τελικού για Ρομα και Φέγενορντ

Θα γραφτεί στις σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας η ομάδα που θα κερδίσει απόψε τον τίτλο στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ.

 

Θα είναι η πρώτη που θα κατακτήσει το τρόπαιο στη νέα διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ, που «έτρεξε» φέτος για πρώτη φορά. Στο μικρό στάδιο των Τιράνων «Arena Kombëtare (Air Albania)» θα μονομαχήσουν η Ρόμα με τη Φέγενορντ.

Η ιταλική ομάδα έχει κερδίσει μόνον ένα κύπελλο Εκθέσεων (1961) στην 94χρονη ιστορία της. Εφθασε σε τελικούς (1984: Κύπελλο Πρωταθλητριών, 1991: Γιουρόπα Λιγκ), αλλά τους έχασε από Λίβερπουλ και Ιντερ, αντίστοιχα. Ωστόσο, φέτος, και με την παρουσία του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της αντιμετωπίζει αισιόδοξα την κατάσταση.

Ο Πορτογάλος προπονητής (μέχρι τώρα) έχει κατακτήσει όλους τους τελικούς στους οποίους έχει εμπλακεί ομάδα του (Πόρτο 2003, 2004), Ιντερ (2010) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017).

Εχει δε στα υπέρ του επιτυχίες τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Συνεπώς, αν τα καταφέρει και απόψε θα πρόκειται για διπλό θρίαμβο: πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τη Ρόμα, πρώτο τρόπαιο Κόνφερενς Λιγκ και γι’ αυτόν.

Για αμφότερες (ο τίτλος) είναι καθαρά θέμα γοήτρου για την παρθενική επικράτηση στο θεσμό, έστω και αν μέσω αυτού θα προβιβαστούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Για τη Ρόμα αυτό έχει επιτευχθεί μέσω κατάταξης Σέριε Α, για δε τη Φέγενορντ -κατά το ήμισυ- αφού έχει προκριθεί μέσω εθνικού πρωταθλήματος για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα με τη Ρόμα, η Φέγενορντ είναι πιο τρανή, αναφορικά σε ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Εχει κερδίσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1970) και δύο φορές το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ (1974, 2002). Δηλαδή τρεις παρουσίες σε τελικό, ισάριθμες επιτυχίες.

Η Ρόμα και η Φέγενορντ είναι δύο ομάδες που έχουν φανατικούς και μάλιστα πολυάριθμους οπαδούς.

Αμφότερες διαμαρτυρήθηκαν για τα εισιτήρια που πήραν, καθώς δεν καλύπτουν τις ανάγκες των παθιασμένων φίλων τους.

Η μικρή χωρητικότητα (20.000) του σταδίου δεν τις εξυπηρετεί.

Ο Μουρίνιο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Αν ο τελικός διεξαγόταν στο στάδιο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, τότε αυτό θα ήταν κατάμεστο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ