Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Προκαλεί ανατριχίλα ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και στηρίζεται σε έρευνες. Σοκ φυσικά παθαίνει κάποιος ακούγοντας και πόσοι συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους με συμπτώματα covid-19…

Σύμφωνα με τα δεδομένα, που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, περισσότερα από 600 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Τα ξημερώματα της Κυριακής 28/08 ανακοινώθηκε ότι οι μολύνσεις ανέρχονται σε 600.449.934 από τα τέλη του 2019, όταν ο ιός εμφανίστηκε στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονταν σε 6.485.233. Οι ΗΠΑ, με 94.184.146 κρούσματα και 1.043.838 θανάτους εξαιτίας της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός, παραμένουν το κράτος που κόσμου που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία. Σε αυτές αναλογεί σχεδόν το 16% τόσο των κρουσμάτων, όσο και των θανάτων. Είναι η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα χώρα που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων (44.398.696), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (34.662.834). Άλλες χώρες που έχουν καταγράψει πάνω από 20 εκατομμύρια κρούσματα είναι ακόμη η Βραζιλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Νότια Κορέα και η Ιταλία, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ειδικοί θεωρούν πως ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως είναι πολύ βαρύτερος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγιζε νωρίτερα φέτος πως ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας, άμεσα ή έμμεσα, είναι μάλλον πλησιέστερα στα 15 εκατομμύρια νεκρούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ