Μεξικό: Άγρια επίθεση σε δημαρχείο – Νεκρός ο δήμαρχος και άλλα 17 άτομα

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δήμαρχο μιας μικρής πόλης στο δυτικό Μεξικό και τουλάχιστον άλλους 17 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η αστυνομία λέει ότι οι ένοπλοι εισέβαλαν στο δημαρχείο της πόλης San Miguel Totolapan στις 14:00 (τοπική ώρα) την Τετάρτη 5/6. Οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο το δείχνουν γεμάτο με τρύπες από σφαίρες.

Το κόμμα PRD του δημάρχου Κονράδο Μεντόζα Αλμέδα, καταδίκασε την «άνανδρη» δολοφονία του και ζήτησε δικαιοσύνη. Η επίθεση έχει αποδοθεί στην εγκληματική συμμορία Los Tequileros, η οποία συνδέεται με ένα ισχυρό καρτέλ ναρκωτικών.

Αστυνομικοί και υπάλληλοι του δημαρχείου σκοτώθηκαν επίσης στη σφαγή, με εικόνες των αιμόφυρτων σορών τους, πεσμένων στο έδαφος, να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

δημαρχείο

Ο πατέρας του Μεντόζα Αλμέδα, ο πρώην δήμαρχος Χουάν Μεντόζα Ακόστα, σκοτώθηκε επίσης -στο σπίτι του- λίγο πριν την επίθεση στο δημαρχείο.

Ένας αυτοκινητόδρομος στην πολιτεία Guerrero, όπου βρίσκεται το San Miguel Totolapan, φέρεται να αποκλείστηκε για λίγο από μεγάλα οχήματα, που είχαν σκοπό να αποτρέψουν τις δυνάμεις ασφαλείας από το να εισέλθουν στην πόλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ