Βιετνάμ: Θανατική ποινή σε 30χρονο – Σκότωσε την 3χρονη κόρη της συντρόφου του με 19 καρφιά στο κρανίο

Δικαστήριο στο Βιετνάμ καταδίκασε σε θάνατο έναν άνδρα, που δολοφόνησε το τρίχρονο κοριτσάκι της συντρόφου του, τρυπώντας το κεφάλι του με καρφιά.

Το Λαϊκό Δικαστήριο του Ανόι διέταξε την εκτέλεση του 30χρονου ξυλουργού Nguyen Trung Huyen με θανατηφόρο ένεση για τη δολοφονία του κοριτσιού. Ο άνδρας έμενε στο ίδιο σπίτι με το κορίτσι και την μητέρα του, με την οποία διατηρούσε σχέση.

Ακτινογραφία από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκε το 3χρονο παιδί έδειξε ότι στο κρανίο του είχαν τοποθετηθεί τουλάχιστον 19 καρφιά. Η 3χρονη ήταν το τρίτο παιδί της συντρόφου του Huyen με τον πρώην σύζυγό της, από τον οποίο πήρε διαζύγιο πέρσι.

Βιετνάμ

Το δικαστήριο άκουσε ότι, πριν δολοφονήσει το κορίτσι, ο 30χρονος το είχε βασανίσει τουλάχιστον τέσσερις φορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκασε να πιει φυτοφάρμακο, να καταπιεί καρφιά και της έσπασε τα χέρια στις τρεις πρώτες επιθέσεις, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στις 17 Ιανουαρίου, ο 30χρονος είχε χαστουκίσει το κοριτσάκι επανειλημμένα, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, επειδή δεν του απάντησε σε μια ερώτηση που της έκανε. Στη συνέχεια τη βασάνισε με τα καρφιά.

Όταν η μητέρα του παιδιού ανακάλυψε τι είχε συμβεί, πήγε το κοριτσάκι στο νοσοκομείο, όπου το παιδί έπεσε σε κώμα και εν τέλει εξέπνευσε, δύο μήνες αργότερα.

Όσον αφορά τις προηγούμενες κακοποιήσεις, ο Huyen φέρεται να έκανε τον ανήξερο ή να σκαρφιζόταν δικαιολογίες, όπως ότι το κορίτσι είχε υποστεί «τροφική» δηλητηρίαση.

Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο το πόσα μπορεί να ήξερε ή να υποψιαζόταν η μητέρα του παιδιού. Οι εισαγγελείς επισήμαναν τις αντιφάσεις στις καταθέσεις της μητέρας και οι μάρτυρες φέρεται να υπέβαλαν κάποιες επιβαρυντικές πληροφορίες για εκείνη. Παρόλα αυτά, δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της.

Δεν είναι, επίσης, σαφές αν έχει προγραμματιστεί η ημερομηνία εκτέλεσης του Huyen ή αν μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της ποινής. Από το 2011 και έπειτα, το Βιετνάμ εκτελεί κατάδικους διά της θανατηφόρου ένεσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ