Τα αντικαρκινικά οφέλη του ροδιού (μελέτη)

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος παγκοσμίως.

Οι πιθανότητες επιβίωσης ενός ασθενούς μπορούν να προβλεφθούν μέσω μιας μεθόδου εκτίμησης της πρόγνωσης των καρκινοπαθών, με βάση την πυκνότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού που διεισδύουν στον καρκίνο και προκαλούν κυτταρικό θάνατο (κύτταρα CD8+) μέσα στους όγκους.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι συμπυκνωμένες μορφές ουρολιθίνης Α (UA), ενός φυσικού προϊόντος της πέψης του ροδιού, προκαλούν μιτοφαγία – τη διάσπαση παλαιών ή περιττών «κυτταρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας», τα γνωστά μιτοχόνδρια. Η διαδικασία αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων μιτοχονδρίων και επιβραδύνει την εξέλιξη των ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ