Ανθρώπινες Σχέσεις

Διαζύγιο: Πώς μπορεί να διαχειριστεί κανείς το πρώτο διάστημα μετά το οριστικό τέλος

Οι πρώτες ημέρες μετά την απόφαση για διαζύγιο μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολες και συγκλονιστικές.

Πώς να ξεπεράσουμε το σοκ που ακολουθεί μετά την απόφαση για διαζύγιο

Πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση κατά τις πρώτες ημέρες

1. Ένα βήμα τη φορά.

2. Επικεντρωνόμαστε στο να βγάζουμε εις πέρας τις καθημερινές μας εργασίες.

3. Επικεντρωνόμαστε στη φροντίδα της υπόλοιπης οικογένειας. Κατακλυζόμενοι από συναισθήματα, κάποιοι άνθρωποι χάνουν την όρεξή τους και άλλοι τρώνε για να αυτοκατασταλούν.

4. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σκεφτούμε καθαρά. Ο νους σας μπορεί να τρέχει επειδή πιθανώς είστε αγχωμένοι ή τρομοκρατημένοι. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε άρρωστοι από ενοχές, φόβο, θυμό ή ντροπή. Χρειάζεται να αναπνεύσετε και να ηρεμήσετε τις αγωνιώδεις σκέψεις και τις άγριες συναισθηματικές διακυμάνσεις.

5. Όχι μεγάλες αποφάσεις σε μια κρίση! Μείνετε στην παρούσα στιγμή, και καθώς θα αρχίσετε να ηρεμείτε τα συναισθήματά σας, θα είστε σε θέση να πάρετε λογικές αποφάσεις.

6. Ακούμε τις συμβουλές των φίλων και της οικογένειας με επιφύλαξη. Οι άνθρωποι που νοιάζονται για εσάς θα αντιδράσουν έντονα όταν μάθουν ότι χωρίζετε. Αποκαλούμε τους ανθρώπους που σας δίνουν καλοπροαίρετες συμβουλές «χορό σε αρχαία τραγωδία». Δυστυχώς, η συμβουλή να «το παλέψετε» ή να «βρείτε δικηγόρο» συχνά θα κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Ζητήστε τους να στηρίξουν την οικογένειά σας καθώς χαράζετε μια πορεία προς «μια οικογένεια κάτω από δύο στέγες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ