Ληστής Κυψέλης: Καταδικάστηκε σε 72 χρόνια, βγήκε στα 12 χρόνια και συνέχισε τις ληστείες

Τα 72 χρόνια κάθειρξης μετατράπηκαν σε… 12. Ο σεσημασμένος κακοποιός, που δολοφόνησε συγκρατούμενό του, αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει με συγχωνεύσεις το 1/6 της ποινής που του είχε επιβληθεί και επιδόθηκε… στις ένοπλες ληστείες.

Ενας παλιός γνώριμος των Αρχών με «βαρύ» βιογραφικό διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας 38χρονος άνδρας που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην Κυψέλη, λίγη ώρα μετά τη συμμετοχή του σε ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στον Αγιο Παντελεήμονα. Μαζί με την 39χρονη φίλη του απασχολούσαν την Αστυνομία από τον περασμένο Αύγουστο, καθώς «χτυπούσαν» καταστήματα σε όλη την Αττική.

Δολοφόνησε συγκρατούμενο

Ανθρωποκτονία, παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Οι παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν ο 38χρονος άνδρας, πριν αλλά και μετά τη σύλληψή του. Ο σκληρός κακοποιός είχε δολοφονήσει έναν συγκρατούμενό του, «εκτοξεύοντας» τη συνολική ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί στα… 72 χρόνια. Εκμεταλλευόμενος την ισχύουσα νομοθεσία, κατάφερε με συγχωνεύσεις να μειώσει την ποινή στα 48 έτη, με εκτιτέα τα 20, ενώ τελικά έμεινε υπό κράτηση μόλις 12 χρόνια. Οταν αποφυλακίστηκε, δεν έχασε χρόνο και επέστρεψε στην παρανομία, έχοντας συνοδοιπόρο του την 39χρονη σύντροφό του.

 Μάσκες προσώπου, κουκούλες, κράνη και καπέλα είχε «επιστρατεύσει» για καμουφλάζ το ζευγάρι ληστών, που έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας. Ο 38χρονος είχε μόλις πραγματοποιήσει μια ακόμα ένοπλη ληστεία σε γαλακτοπωλείο στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ η 39χρονη τον περίμενε με το όχημα διαφυγής λίγα μέτρα μακριά. Αυτή τη φορά, όμως, οι Αρχές, που είχαν εικόνα για τη δράση τους, κατάφεραν να τους πιάσουν «στα πράσα» και να τους συλλάβουν σε κοντινή απόσταση στην περιοχή της Κυψέλης. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει, ένα αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα και μεταλλικές σφαίρες, καθώς και ρουχισμός που έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη ληστειών.

Οπως διαπιστώθηκε, οι ένοπλες ληστρικές επιδρομές των δύο κακοποιών ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο. Ο 38χρονος συνήθιζε να εισβάλει σε καταστήματα σε όλη την Αττική, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Με την απειλή όπλου ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και τους πελάτες, ενώ η 39χρονη γυναίκα, χρησιμοποιώντας μαχαίρι, στόχευε τα ταμεία από όπου αφαιρούσε τα χρήματα. Αμέσως μετά τις ληστείες, το ζευγάρι γινόταν «καπνός» χρησιμοποιώντας κλεμμένες μοτοσικλέτες. Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 5 ληστείες και απόπειρες σε Νέο Κόσμο, Κυψέλη, Νέα Σμύρνη και Αγιο Παντελεήμονα, καθώς και δύο κλοπές μοτοσικλετών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ