Πώς το Facebook «αδειάζει» κρυφά την μπαταρία του κινητού

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ, ότι η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει ασυνήθιστα γρήγορα, ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook ή Messenger, μπορεί να μην πρόκειται για μία απλή σύμπτωση.

Σύμφωνα με έναν πρώην επιστήμονα δεδομένων της Meta, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να «αδειάζει» τις μπαταρίες των χρηστών Android και iPhone, στο πλαίσιο δοκιμών της εφαρμογής. Σε συνέντευξή του στη New York Post, ο George Hayward ισχυρίζεται, ότι απολύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε κάποιες συγκεκριμένες δοκιμές για το Messenger.

Η εφαρμογή θα μπορούσε να βλάψει

Πρόκειται για μία μέθοδο, που επιτρέπει στην εταιρεία που παρέχει τεχνολογίες και υπηρεσίες-εφαρμογές που έχει κάποιος εγκατεστημένες στο κινητό, να πραγματοποιούν ελέγχους αυτών των εφαρμογών σχετικά με την ταχύτητα εκτέλεσης τους, τον τρόπο φόρτωσης μια φωτογραφίας, κλπ., χωρίς να γνωρίζει ο κάτοχος του τηλεφώνου, ότι συμβαίνει αυτή η διαδικασία στη συσκευή του. Ο Hayward, ο οποίος κατέθεσε μήνυση στην Meta, αλλά αργότερα την απέσυρε, ανέφερε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή «θα μπορούσε να βλάψει κάποιον», εξαντλώντας την μπαταρία του χωρίς προειδοποίηση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ