Πρώτο βραβείο σε μια σύγχρονη Αφροδίτη

Στην εποχή μας είναι εξαιρετικές οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη σύγχρονη τέχνη και δίνουν ευκαιρίες σε άξιους δημιουργούς να προβάλλουν το έργο τους, να ξεχωρίσουν και να βραβευθούν γι’ αυτό.

 

 

 

 

Μια τέτοια εκδήλωση ήταν και τα Πανελλήνια Βραβεία Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας ART AWARDS 2023, που απονεμήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και λαμπρότητα και η έκθεση Τέχνης #LOVE4ART της Dreamteam, που συνόδευσε τη βράβευση και πραγματοποιήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Στην κατηγορία φωτογραφίας «Άνθρωποι και ζώα» το πρώτο βραβείο απέσπασε ο φωτογράφος Γιάννης Βλασσερός με το έργο του «Αναγέννηση», με μοντέλο την Ροδούλα Χαμηλοθώρη Σαββοπούλου, το οποίο απέσπασε τα πολύ θετικά σχόλια του κοινού και την υποστήριξη της έγκριτης Επιτροπής που ξεχώρισε και υποστήριξε το έργο αυτό.  Πρόκειται για έργο μοναδικό, ένα γυμνό εποχής, προσεγμένο στην παραμικρή του λεπτομέρεια, το οποίο παραπέμπει στην Αναγέννηση. Τόσο το ύφος και ο τρόπος στησίματος του μοντέλου, μια σύγχρονη Αφροδίτη, όσο και το γύρω περιβάλλον, συνέβαλαν στο να αποδοθεί η ατμόσφαιρα του τίτλου του έργου.

Η ζεστή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, του Δήμου Αθηναίων, του ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και της International Action Art. Αξίζει να σημειωθεί ότι έλαβαν μέρος 82 καλλιτέχνες και παρουσιάστηκαν 112 εικαστικά έργα.

Το παρών έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ Χάρης Ρώμας, ο οποίος εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά για τη φωτογραφία «Αναγέννηση» που απέσπασε το πρώτο βραβείο, φωτογραφήθηκε με το μοντέλο Ροδούλα Χαμηλοθώρη Σαββοπούλου, μπροστά στο βραβευμένο έργο και σημείωσε πως δικαίως πήρε το πρώτο βραβείο.

Κατά την απονομή του βραβείου στη σκηνή ανέβηκε τόσο ο φωτογράφος Γιάννης Βλασσερός όσο και το μοντέλο του Ροδούλα Χαμηλοθώρη Σαββοπούλου. Ο δημιουργός ευχαρίστησε την επιτροπή, την Dreamteam για την ωραία πρωτοβουλία που ευχήθηκε να γίνει θεσμός, καθώς επίσης το μοντέλο του και τους συνεργάτες του, που τον πλαισίωσαν και συνέβαλαν στο άρτιο αποτέλεσμα.

Το κοινό της κατάμεστης αίθουσας χειροκρότησε θερμά. Η τελετή βράβευσης πλαισιώθηκε από το δρώμενο του “Παραμυθιού της Τέχνης και του Πολιτισμού”, στο οποίο, διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες σχεδιαστές μόδας επιμελήθηκαν τις παραμυθένιες δημιουργίες των μοντέλων και των χορευτών. Μια σειρά από πολύ γνωστές άριες ερμήνευσε η καταξιωμένη σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη, η οποία μάγεψε με τη φωνή και παρουσία της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ