Τραγωδία στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν τη σύγκρουση ότι στη γραμμή καθόδου έρχεται το εμπορικό τρένο»

Τραγωδία στα Τέμπη: O σταθμάρχης της Λάρισας φέρεται να είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν τη μοιραία σύγκρουση, πως η εμπορική αμαξοστοιχία βρίσκεται στη γραμμή καθόδου.

 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο σταθμάρχης της Λάρισας ενημερώθηκε στις 23:04 από τον σταθμάρχη Νέων Πόρων, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρίσκεται στη γραμμή καθόδου με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Το ρεπορτάζ του καναλιού αναφέρει πως η συγκεκριμένη επικοινωνία έχει καταγραφεί ηχητικά και σε βιβλίο, με τον σταθμάρχη μάλιστα να έχει απαντήσει στον συνάδελφό του από τον σταθμό των Νέων Πόρων πως «όλα καλώς».

Τραγωδία στα Τέμπη: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο σταθμάρχης – «Είναι συντετριμμένος» λέει ο συνήγορός του

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας Β.Σ. για την τραγωδία στα Τέμπη, ο οποίος έχει παραδεχθεί στην προανακριτική του κατάθεση ότι έκανε λάθος, και στη συνέχεια στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο (4/3/2023) στις 14:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του εισαγγελέα έμεινε για περίπου 10 λεπτά. O σταθμάρχης Λάρισας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια (πλημμέλημα) και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα).

Λίγο πριν από την άφιξή του εκκενώθηκε ο 1ος όροφος των Δικαστηρίων Λάρισας όπου βρίσκεται το γραφείο του εισαγγελέα. Στη συνέχεια ο 59χρονος σταθμάρχης οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ