Καιρός: Μπόρες και καταιγίδες την Πέμπτη – Η πρόγνωση μέχρι τις εκλογές

Αμετάβλητος αναμένεται να παραμείνει ο καιρός και το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.

 

Από το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Μαΐου και μετά, διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα δυτικά και στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Καιρός: Στους 25 με 26 η θερμοκρασία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, στην ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου, από την Κυριακή όμως θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στην Αττική το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, με κάποια σύννεφα προς το απόγευμα στα ορεινά, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες μπόρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 14 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει κάποιες τοπικές μπόρες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα επεκταθούν δυτικότερα μετά το μεσημέρι. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 14 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι τις εκλογές

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει την Παρασκευή με κάποιες ολιγόλεπτες μπόρες σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Λασποβροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης θα έχουμε το Σάββατο στα δυτικά-νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια.

Συννεφιές με σκόνη στην ατμόσφαιρα θα επικρατήσουν την Κυριακή των εκλογών, με μπόρες στα δυτικά και βόρεια και πέρασμα από λασποβροχές στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού – Σύμφωνα με το meteo.gr περιμένουμε:

Αρχικά βροχές ή καταιγίδες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το μεσημέρι και μετά, οι βροχές και οι καταιγίδες προοδευτικά θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Στερεά και βορειότερα.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και σε μεμονωμένες περιοχές να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 24, στην Ήπειρο από 14 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 23-24 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στον Κορινθιακό οι εντάσεις των ανέμων θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν δίνοντας μετά το μεσημέρι βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ και στο Σαρωνικό δυτικοί βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ