ΕΚΤ: Πιθανή μία νέα αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβρη

Νέα πιθανή αύξηση των επιτοκίων και τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουί ντε Γκίντος, ενώ ανακοίνωσε πως η αύξηση στα επιτόκια τον Ιούλιο είναι δεδομένη.

 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Σεπτέμβριο, ο ντε Γκίντος εξήγησε πως παραμένει ασαφές το τι θα αποφασιστεί, καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία των οικονομικών στοιχείων και του πληθωρισμού.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επεσήμανε πως οι υπάρχουσες πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να επιμείνουν παρά τις εκτιμήσεις για υποχώρηση, ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθεί το κόστος των υπηρεσιών, ως απόρροια μιας ισχυρής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

«Νομίζω ότι ο Ιούλιος είναι ένα τετελεσμένο γεγονός», είπε ο ντε Γκίντος, προσθέτοντας «ο Σεπτέμβριος νομίζω ότι είναι ανοιχτός».

Ο Γκίντος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις από τη Σίντρα της Πορτογαλίας, όπου πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ.

Χθες (27/6), η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε την πρόθεση της τράπεζας να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων. «Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στις προοπτικές μας, θα συνεχίσουμε τον Ιούλιο την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ στο φόρουμ της Πορτογαλίας.

«Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ είναι πολύ υψηλός και πρόκειται να παραμείνει έτσι για πάρα πολύ καιρό. Αλλά η φύση της πρόκλησης αλλάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λαγκάρντ. «Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά δεν μπορούμε να αμφιταλαντευτούμε και δεν μπορούμε να κηρύξουμε ακόμη τη νίκη», πρόσθεσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ