ΣΥΡΙΖΑ: Εντάσεις και διαφωνίες στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας – Πώς θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός;

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που έχει σκοπό να δρομολογήσει τις εσωκομματικές διαδικασίες, προκειμένου το κόμμα να αναδείξει νέο αρχηγό και να ανασυνταχθεί μετά τις εκλογικές ήττες.

 

Ήδη, διαφωνίες εκφράζονται στους κόλπους του κόμματος για το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης των κομματικών οργάνων. Κάποιοι εισηγούνται οι διαδικασίες να διεξαχθούν μέσα στον Ιούλιο, ενώ το δεύτερο σενάριο έχει ορίζοντα τον Σεπτέμβριο, με το συνέδριο να εκλέγει το νέο ηγέτη του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ

Η αιφνίδια παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει πολλές επιλογές καθώς θα πρέπει να διαμορφωθεί άμεσα ο οδικός χάρτης για την εκλογή προέδρου, αλλά και η δρομολόγηση διεξαγωγής συνεδρίου.

ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα στις επόμενες μέρες – μία από τις δύο επόμενες Κυριακές, πιθανότατα –  θα διεξαχθεί και η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής.

ΣΥΡΙΖΑ

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου (1/7), από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δεν θα είναι υποψήφια στη μάχη της προεδρίας της κοινοβουλευτικής ομάδας η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δεν δέχθηκε την πρόταση που της έγινε.

ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων της πολιτικής γραμματείας και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η  γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, ανέφερε σε ανάρτησή της πως «Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενωμένο, δυνατό, αγωνιστικό. Το οφείλουμε στον Αλέξη Τσίπρα».

ΣΥΡΙΖΑ

«Στις 29 Ιούνη έκλεισε ένα κεφάλαιο. Όμως, στο βιβλίο της ιστορίας, για τον Αλέξη Τσίπρα έχουν ακόμα να γραφτούν πολλές σελίδες. Ας μη βιαστούν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα. Ας μην αυταπατώνται ότι ξεμπέρδεψαν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι ακόμα και χθες, μετά την ιστορική δήλωσή του, βιάστηκαν να τον απαξιώσουν… Θα τον φοβούνται, για πολύ καιρό ακόμα», επεσήμανε.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, δήλωσε πως «Όλοι οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που λέει η διακήρυξη μας. Να εκφράσουμε και να συσπειρώσουμε όλο τον κόσμο από τη Ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο».

ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αναφορικά με τα πρόσωπα που θα εκφράσουν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ονόματα αυτά συγκαταλέγονται η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ