Φωτιά στον Ωρωπό: Μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Μαυροσουβάλας, κλειστοί δρόμοι – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο [χάρτης]

Φωτιά στον Ωρωπό: Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης (6/7/2023) μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος Μαυροσουβάλας.

 

Το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από σπίτια, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη και οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν εξαπλωθεί.

Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 4 ελικόπτερα. 1 ελικόπτερο τύπου bell από Ελευσίνα, 1 ελικόπτερο τύπου erickson από Τανάγρα, και άλλα 2 ελικόπτερα τύπου erikson από Τατόι. Η κόκκινη γραμμή που βλέπετε κάτω είναι η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας.

Τα ελικόπτερα κάνουν ρίψεις στο σημείο που υπάρχει το κόκκινο βελάκι.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά ξεκίνησε από το Μαρκόπουλο Ωρωπού σε 2,5 στρέμματα πλησίον ΦΑΕΘΩΝ και πέρασε γρήγορα σε χαράδρα. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και από 4 τουλάχιστον εθελοντικές ομάδες με οχήματα και πεζοπόρο.
Νεότερες πληροφορίες θέλουν τη φωτιά να εκτείνεται στο Πολυδένδρι ενώ το βουνό στο οποίο συνεχώς και επεκτείνονται οι φλόγες είναι η Μαύρη Ώρα. Η φωτιά πλησιάζει το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στην κορυφή του βουνού το οποίο βρίσκεται δίπλα στα παλιά λατομεία Ντουμάνη.
Η φωτιά από την Ιπποκράτειο Πολιτεία
Η φωτιά όπως φαίνεται από τον Αυλώνα
Η φωτιά όπως φαίνεται από τις Αφίδνες

Φωτιά στον Ωρωπό: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία 

Λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στο δάσος Μαυροσουβάλας, Ωρωπού, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα παρακάτω σημεία:

1)ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ – ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Ε.Ο.Α.Λ. ΚΑΙ

2)ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.

Πηγή φωτογραφιών: Πυρκαγια Ενημερωση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ