Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έδειξε 44 – Ανάσα δροσιάς την Κυριακή – Πότε θα έχουμε νέα θερμική εισβολή

Καύσωνας: Καμίνι όλη η χώρα και το Σάββατο καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς ενώ στη νότια Κρήτη ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου.

 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς.

33 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών, εκ των οποίων οι 7 κατέγραψαν μέγιστες άνω των 42 βαθμών Κελσίου, ενώ στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες ξεπέρασαν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Όπως κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo στο Ελαφονήσι η θερμοκρασία πήγε στους 44,2 βαθμούς Κελσίου ενώ πάνω από 43 βαθμούς Κελσίου καταγράφηκαν σε περιοχές της Μεσαράς (Σίβα και Πετροκεφάλι).

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα:

Καύσωνας: Μικρή ανάσα δροσιάς την Κυριακή

Μικρή ανάσα την Κυριακή καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 40-41 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-37, στη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βόρεια Κρήτη από 23 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και πτώση της θερμοκρασίας. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 36-37 βαθμούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ