Αγκίστρι: Γέμισε στάχτες και αποκαΐδια από τις φωτιές σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Αγκίστρι: Σήμερα το πρωί οι λουόμενοι στην παραλία Δραγωνέρα στο Αγκίστρι, αλλά και σε άλλες παραλίες του νησιού του Αργοσαρωνικού αντίκρισαν στο νερό της θάλασσας αποκαΐδια και στάχτες.

 

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις φωτιές, όπως τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος «έστειλαν» στο Αγκρίστρι στάχτες από το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών.

Να σημειωθεί πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στα Μέγαρα, όπου νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Νέα Ζωή Κανδηλίου και τη Λεωφόρο Καταδρομών ώστε να εκκενώσουν τον οικισμό. Ωστόσο οι πυροσβέστες στο σημείο περιόρισαν τις φλόγες και τον κίνδυνο.

Φωτιά στην Δυτική Αττική: Ανησυχία για την Πάρνηθα – Που είναι το πύρινο μέτωπο

Στα Μέγαρα, ενώ όλη τη νύχτα η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, στο πεδίο βολής στο Καντήλι, νότια του όρους Πατέρα, οι άνεμοι ενισχύθηκαν μετά τις 5 το πρωί και αυτό που τις προηγούμενες ώρες ήταν διάσπαρτες εστίες, έγιναν ισχυρά μέτωπα μέσα σε λίγα λεπτά. Όσον αφορά στην Άνω Βλυχάδα, το πρόβλημα εντοπίζεται στο βουνό Καντύλι όπου υπάρχουν και συνεχίζουν να καίνε πολλά μικρότερα ή μεγαλύτερα μέτωπα τα οποία είναι διάσπαρτα και προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις διαρκώς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ