Φαράγγι της Σαμαριάς: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε – Μεταφέρεται στην Ισπανία

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 45χρονου Ισπανού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε και ακρωτηριάστηκε στο πόδι στο Φαράγγι της Σαμαριάς.

 

Ένας βράχος έπεσε μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από τον σεισμό των 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 13 Αυγούστου και πλάκωσε τον τουρίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η νοσηλεία του 45χρονου, θα συνεχιστεί στην Ισπανία, καθώς την Παρασκευή ο ασθενής έφυγε από το νοσοκομείο Χανίων και μεταφέρθηκε με αεροπλάνο ασθενοφόρο στην Ισπανία, προκειμένου να νοσηλευτεί στη Μαδρίτη.

Φαράγγι της Σαμαριάς: Με υπεύθυνη δήλωση η είσοδος από την Τρίτη!

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΦΥΠΕΚΑ ενημερώνει το κοινό ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες μέχρι τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε συμβεί την περασμένη Κυριακή και είχε σαν συνέπεια τον ακρωτηριασμό του ποδιού ενός επισκέπτη όταν βράχος έπεσε πάνω του κατά τη διάρκεια σεισμικής δόνησης.

Ειδικότερα αναφέρει ότι οι επισκέπτες: «αναλαμβάνουν πλήρως και ατομικά την ευθύνη για τους ενδεχόμενους κινδύνους κατά την είσοδο, διέλευση, παραμονή και έξοδο τους από τον Εθνικό Δρυμό, δηλώνοντας, υπογράφοντας και προσκομίζοντας υποχρεωτικά στις εισόδους του φαραγγιού, σχετική υπεύθυνη δήλωση που θα είναι διαθέσιμη στο site έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων (https://samaria-tickets.necca.gov.gr/el/checkout) και που θα αποσταλεί και στα γραφεία παροχής υπηρεσιών τουρισμού».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ