ΥΠΟΙΚ: Τα 13 μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος και τα 10 όπλα κατά της φοροδιαφυγής

Για πρωτοβουλίες με σεβασμό στη δημοσιονομική σοβαρότητα έκανε λόγο το οικονομικό επιτελείο και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

 

Ο υπουργός σημείωσε αρχικά ότι «Η Ελλάδα μετά απο πολλά χρόνια ανάκτησε την επενδυτική βαθμίδα και εργαζόμαστε ώστε και οι υπόλοιποι οίκοι αξιολόγησης να κάνουν το ίδιο μέχρι το τέλος της χρονιάς».

«Η Ελλάδα έχει καταγράψει ρεκόρ μείωσης του χρέους παγκοσμίως» τόνισε ο κ. Χατζηδακης και πρόσθεσε πως η ανεργία έχει φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα. Αυτά είναι ορισμένα απο τα θετικά στοιχεία που οδήγησαν την κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες οικονομικού, φορολογικού και κοινωνικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο.

Παράλληλα, για μια δέσμη μέτρων αξίας 1 δισ. ευρώ έκανε λόγο ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης, στην οποία περιλαμβάνεται η αύξηση των συντάξεων, το επίδομα προσωπικής διαφοράς, το επίδομα θέρμανσης και η επιστροφή ΦΠΑ για το αγροτικό πετρέλαιο.

 

Σύμφωνα με τον υπουργό τέσσερις είναι οι άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης:

Πρώτος άξονας: Εύρωστο τραπεζικό σύστημα

 

Δεύτερος άξονας: Μάχη κατα της φοροδιαφυγής

Τρίτος άξονας: Στήριξη του εισοδήματος των πολιτών

Τέταρτος άξονας: Πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των επιπτώσεων κατα τις φυσικές καταστροφές σε πιο μόνιμη βάση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ