Δήμος Αγρινίου – Γιώργος Παπαναστασίου: Εδώ δουλέψαμε περισσότερο απ’ όσο μιλήσαμε

Ο Γιώργος Παπαναστασίου, δήμαρχος Αγρινίου από το 2014 και πρόεδρος της Επιτροπής ΚΕΔΕ – Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχ. Απορριμμάτων, δημιούργησε ένα σύγχρονο προφίλ για το Αγρίνιο επενδύοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια του δήμου.

 

Δήμος Αγρινίου – Γιώργος Παπαναστασίου: Εδώ δουλέψαμε περισσότερο απ’ όσο μιλήσαμε

Ποια είναι τα σημαντικότερα «μετρήσιμα» αποτελέσματα των δύο θητειών σας;

Δώσαμε νέα ταυτότητα στην πόλη. Αυτήν τη στιγμή εκτελούνται έργα σε κάθε γωνιά του δήμου για όλους τους πολίτες. Αρκεί να σας πω ότι σε τέσσερα χρόνια υλοποιήσαμε 335 έργα! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να χαθεί. Καταφέραμε να τριπλασιάσουμε το τεχνικό πρόγραμμα και να πετύχουμε πενταπλάσιο ΕΣΠΑ. Εχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά εμβληματικών έργων υποδομής και αναπλάσεων τα οποία δεν αλλάζουν μόνο την εικόνα του δήμου αλλά και την ποιότητα ζωής για τις επόμενες γενιές. Στο Αγρίνιο γίνονται ουσιαστικά έργα, μικρά και μεγάλα. Η λέξη-«κλειδί» είναι οι συνεργασίες. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το όχημα για τη νέα εποχή. Ωστόσο, η μέτρηση του έργου γίνεται καθημερινά στο δρόμο. Εκεί που παραδίδεται και αναγνωρίζεται η δουλειά μας.

Το Αγρίνιο είναι από τις πόλεις που υιοθετούν καλές πρακτικές. Εσείς προσωπικά πώς ορίζετε μια έξυπνη πόλη; 

 

Εξυπνη πρώτα απ’ όλα είναι η πόλη που οι άνθρωποι θέλουν να συμμετέχουν, να ενημερώνονται, να ζητούν ν’ αλλάξουν το μικρόκοσμό τους. Οι Αγρινιώτες έχουν αποδείξει στην πράξη ότι αγκαλιάζουν κάθε τι καινούργιο και θέλουν να είναι κομμάτι της αλλαγής. Ετσι, χρησιμοποιούν το smart parking με mobile εφαρμογή, ενημερώνονται από ηλεκτρονικούς πίνακες και οθόνες αφής ακόμη και στις κοινότητες, χρησιμοποιούν ηλιακά παγκάκια και ηλεκτρικά ποδήλατα, και απολαμβάνουν free WiFi hotspots σε 127 σημεία του δήμου. Εφαρμόζουμε και διευκολύνουμε τους δημότες με την e-οικονομική ταυτότητα. Και όχι μόνον αυτά. Το Αγρίνιο έχει πλέον ανοικτή πύλη δεδομένων GIS – πρότυπο σε όλη τη χώρα. Τα συμπεράσματα είναι εύκολα. Το Αγρίνιο έχει πάρει τη θέση του στο χάρτη με τις έξυπνες πόλεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ