Ματέο Μεσίνα Ντενάρο: Η ζωή και τα έργα του αρχηγού της Κόζα Νόστρα που πέθανε σήμερα (25/9/23)

Για τρεις ολόκληρες δεκαετίες, οι ιταλικές Αρχές αναζητούσαν μανιωδώς τον Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, επικεφαλής της διαβόητης μαφιόζικης οργάνωσης «Κόζα Νόστρα». Αφού κατάφεραν τελικά να τον συλλάβουν στις 16/1/2023, ο κακοποιός εν τέλει πέθανε σε μία κλινική λίγους μήνες μετά, στις 25/9 και σε ηλικία 61 ετών.

 

«Με τους ανθρώπους που έχω σκοτώσει με τα χέρια μου, θα μπορούσα να γεμίσω νεκροταφείο», είχε παινευτεί κάποτε ο Ντενάρο σε ένα φίλο του, σύμφωνα με δηλώσεις του που έχουν δημοσιευθεί στο ιταλικό Τύπο. Ο Ντενάρο είχε διαπράξει την πρώτη του ανθρωποκτονία σε ηλικία 18 ετών.

Με τα χρόνια, ο κακοποιός απέκτησε το παρατσούκλι «Diabolik», από το όνομα του πρωταγωνιστή εγκληματία γνωστού ιταλικού κόμικ του οποίου και ο ίδιος ήταν θαυμαστής. Καταδικάσθηκε σε έξι φορές ισόβια κάθειρξη και υπήρξε ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της Κόζα Νόστρα στην επαρχία Τράπανι της δυτικής Σικελίας, αν και η εξουσία του απλωνόταν μέχρι το Παλέρμο.

Γεννημένος στις 26 Απριλίου 1962 στο Καστελβετράνο, ο Ντενάρο μεγάλωσε μέσα στο οργανωμένο έγκλημα: Ο πατέρας του, ο ντον Τσίτσο, υπήρξε ο αρχηγός της τοπικής φατρίας και είχε την εκτίμηση του «capo dei capi» («αρχηγού των αρχηγών») Σαλβατόρε Τότο Ριίνα, του αφεντικού του Κορλεόνε και του επονομαζόμενου «κτήνους» για την στυγνότητά του. Ο Ματέο θα δημιουργήσει επίσης στενούς δεσμούς με τον Τότο Ριίνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ