1 στα 8 εξοχικά στην Ελλάδα αγοράστηκαν από ομογενείς

Σημαντική αύξηση της ζήτησης εξοχικών κατοικιών από Ελληνες ομογενείς δείχνουν τα στοιχεία της αγοράς για το 2023. Σχεδόν από 1 στα 8 εξοχικά (12,35%) από όσα πουλήθηκαν πέρασαν στα χέρια ομογενών, κυρίως από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Γερμανία, που πραγματοποιούν φέτος δυναμική επιστροφή στα πάτρια εδάφη, θέλοντας να αποκτήσουν μια κατοικία, για να επισκέπτονται τη χώρα τους συχνότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γαβριηλίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Elxis, «με βάση τα στοιχεία μας, το 20,5% των ομογενών που αγοράζουν εξοχικό στην Ελλάδα προέρχονται από τη Γερμανία, ένα πρόσθετο 20,5% από τον Καναδά, ενώ ακολουθούν οι ομογενείς από τις ΗΠΑ με 17,8%. Κατοικίες στην Ελλάδα αγοράζουν επίσης ομογενείς που ζουν μόνιμα στην Ολλανδία (11%), τη Γαλλία (6,8%) και την Ελβετία (5,4%). Οι περιοχές που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους αυτούς είναι κυρίως η Κρήτη, η Χαλκιδική και το Ιόνιο Πέλαγος».

Νεόδμητα

Οι τρεις στους τέσσερεις προτίμησαν νεόδμητες κατοικίες από τα σχέδια, τις οποίες σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν για τις διακοπές τους, αλλά και να τις εκμεταλλεύονται την υπόλοιπη σεζόν, μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης. «Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά ένα έργο που προωθήσαμε στο πρώτο “πόδι” της Χαλκιδικής, με υπόσκαφες κατοικίες, το οποίο αγοράστηκε σε ποσοστό 35% από ομογενείς. Αντίστοιχα, ένα άλλο project μας με βίλες στο Μαράθι της Κρήτη, αγοράστηκε σε ποσοστό 27% από ομογενείς», αναφέρει ο κ. Γαβριηλίδης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ